Akıllı Telefonlarda Doğru Bilinen Yanlışlar

Akıllı Telefonlarda Doğru Bilinen Yanlışlar

Artık günlük yaşamda herkesin vazgeçilmezleri arasında yerini aldığını söyleyebileceğimiz akıllı telefonların kullanım yapısı ile alakalı kulaktan dolma bazı kehanetlerle oluşan doğru bildiğimiz yanlışlar hakkındaki bilgilerden sizlere bahsetmek istedim.

iphone-6-plus

Muhakkak çevrenizde teknolojik bilgiye sahip insanlar vardır. Farz edelim yeni bir telefon aldıysanız veya alacaksanız, “Akıllı telefonu şu şeklide kullan, bu şekilde kullanırsan şöyle iyi olur” şeklinde yorumlara maruz kalabilirsiniz. Artık zamanla bu bilgileri duya duya doğru bildiğimiz yanlışlar fazlasıyla beynimizde yerini aldığını söyleyebilirim. Sözü fazla uzatmadan akıllı telefonlarla ilgili doğru bildiğimiz yanlışlar hakkındaki detaylı bilgiyi yazının devamında bulabilirsiniz.

Akıllı Telefonlarda Doğru Bilinen Yanlışlar

  • Akıllı telefonlarda, arka planda çalışan uygulamalar cihazın yavaşlamasına ve hatta pil tüketiminin fazla olmasına neden oluyor.

Evet bu bilgi bir bakıma doğru olabilir, ancak tam da böyle değil. Android veya iOS işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda uygulamalar arası geçiş süresinin hızlı olabilmesi için uygulamaların arka planda çalışmasına izin verilir. Tabi ki, akıllı telefonunuz çalışamayacak durumda yavaşlarsa zaten uygulamalar otomatik olarak kendini kapatacaktır.

ios-7-uygulamalar

  • Akıllı telefonların şarjı tam olarak bitmeden tekrar şarj edilmemelidir.

Lityum-Iyon pillere sahip akıllı telefonlarda bataryanın tam olarak tükenmeden tekrar şarj edilebilmesi durumu, aslında cihazın performansına olumlu yönde etki etmektedir. Cihazın bataryası %20 civarına düşmesi durumunda tekrar şarj etmenizde fayda olduğunu söyleyebilirim.

batarya-kapasiteleri

  • Teknik özellik bakımından üst seviyede olan akıllı telefonların performansı da daha iyi olmaktadır.

Tabi ki de akıllı telefonların özelliğinin üst seviyede olması cihazın performansını olumlu yönde etkileyebilmektedir. Ancak örneğin 4K çözünürlükte ve üstün kamera özelliğinde bir akıllı telefona sahip olduğunuzu düşünelim, cihazınızın bataryası 2000 mAh bile değilse telefonun bataryası ile alakalı ciddi sorunlarda yaşayabilirsiniz.

iphone-uygulamalari

  • Yatmadan önce akıllı telefonunuz şarjda takılı kalmasın

Bataryaların fazla depolanmaya maruz kalabileceğinden ömrünün kısalabiliyor olması geçmiş yıllara bakıldığında bir bakıma doğru sayılabilirdi. Şunu da bilmeliyiz ki yeni nesil telefonlara boşuna “akıllı telefon” denilmiyor. Cihazınızın tam doluluk oranına ulaştığında şarj olmayı keseceğinden dolayı telefonunuzu gece boyunca şarjda bırakabilirsiniz.

iphone-hizli-sarj

  • Otomatik olarak parlaklığı ayarlamak bataryanın ömrünü uzatıyor.

Akıllı telefonlarda parlaklığın otomatik olarak ayarlaması her ne kadar işe yarar bir özellik olarak karşımıza çıksa da, cihazdaki sensörlerin sürekli olarak çalışmasına sebep olacağından cihaz işlemcisinin daha fazla enerji tüketmesine yol açmaktadır. Bu bağlamda parlaklık otomatik duruma getirildiğinde bataryanızın daha uzun süre gideceği gibi bir düşünceye kapılmayın.

iphone-metin

  • Akıllı telefon şarj olurken, görüşme yapmanın tehlikeli olduğu

Kullandığınız akıllı telefonu orijinal kablosunu kullanarak şarj ediyorsanız, gönül rahatlığı ile görüşme yapabilirsiniz. Ancak üçüncü parti bir firmaya ait olan ürünü kullanıyorsanız, bu durum sıkıntı yaratabilmektedir.

KILIC
KILIC
Internet, bilgisayar, yazılım, donanım ve mobil dünyaya dair aklınıza gelebilecek teknolojik gelişmeleri bulabileceğiniz konuları içinde barındırmakta. Teknoloji dünyasındaki haberleri, sistemle ilgili bilinmesi gerekenleri özgün anlatımlar ile sunmaktadır.
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.