Akıllı Telefonların Orijinal Olup Olmadıkları Nasıl Anlaşılır?

Akıllı Telefonların Orijinal Olup Olmadıkları Nasıl Anlaşılır?

Cep telefonlarının akıllı hale gelmesi, sonuç olarak fiyatlarını da baya arttırdı. Akıllı telefon sahibi olmak isteyenler, telefonlara verilecek bu kadar yüksek meblağlar düşünüldüğünde, 2. el akıllı telefona yönelimi biraz daha arttırdığı söylenilebilir. 2. el akıllı telefon pazarında çalıntı olma ihtimali oldukça yüksek olduğundan, bu risk kullanıcıları haliyle tedirgin de etmekte. Piyasada çok fazla çakma ürün satılıyor. Peki ya cihazlarımızın orijinal olup olmadığını nasıl anlayacağız?

İster Android işletim sistemine (Samsung, HTC, LG, Sony, vb.) sahip cihazlar, ister Apple (iOS) marka cihazlar, isterse de diğer marka cihazlar olsun tüm cihazların piyasadaki orijinalleri dışında çakma dediğimiz klonları ya da diğer bir değişle kopyaları da bulunmaktadır. Kopya cihazlar, orijinal cihazların size sunmuş oldukları imkanları veremeyeceğinden bu cihazları kullanmamanız sizin açınızdan doğru karar olacaktır. Cihazın orijinal olup olmadığının öğrenilmesi konusunda işinize yarayacak olan birkaç yönteme BilisimBiLGi olarak değinelim istedik..

Cihazımın Orijinal Olup Olmadığını Nasıl Anlayabilirim?

  • 1. Önemli Yöntem ( Samsung Cihazlar için )

Öncelikli olarak arama alanına girerek, aşağıdaki bilgiyi tuşluyoruz

*#0*#

Yapılan bu işlemin ardından aşağıdaki gibi bir ekran gelecek, anlamak için Sensor seçimine tıklıyoruz

Samsung-Sensor

Elimizi telefonun sensörleri kısmına götürüyoruz. Tabi ekran yeşil görünüme bürünüyorsa, cihazınız orijinaldir. (Tüm Samsung cihazlarda bu ekran bulunmaktadır, yoksa cihazınız yüksek ihtimal çakmadır)


  • 2. Önemli Yöntem

Arama alanına girerek, aşağıdaki bilgiyi tuşluyoruz

“*#112#*

Yapılan bu işlemin ardından eğer bir seçenek penceresi ile karşılaşıyorsanız, cihazınızın üzülerek söylüyorum çakmadır orijinal değildir. Bu ekran birçok kaçak telefonda çıkmaktadır (Samsung, LG, HTC gibi)


  • 3. Önemli Yöntem

IMEI Sorgulama ( En Önemlisi )

Android, iOS ya da diğer cihazlarda IMEI (Internation Mobile Equipment Identity) numarasına genellikle buradan ulaşabilirsiniz.

Ayarlar – Cihaz – Hakkında ya da Ayarlar – Genel – Hakkında

Cihazın IMEI (Uluslar arası Mobil Ekipman Kimliği) numarasını öğrenebilmenin bir başka yolu ise arama ekranına aşağıdaki kodun girilmesidir.

*#06#

Öğrendiğiniz kodu e-devlet üzerinden aşağıda yer alan adresten ücretsiz olarak sorgulayabilirsiniz.

https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama

Sadece rakamları ilgili alana yazın ve Sorgula butonuna tıklayın

Gelen sonuç ekranında marka / model bilgisinin satın almış olduğunuz mobil cihazla uyuşup uyuşmadığından emin olun.


Seri Numarası Sorgulama (Apple Cihazlar için)

Apple marka cihazlarda, cihazın seri numarası sorgulanarak, servis ve destek kapsamında olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Cihazın seri numarasına aşağıdaki yolu takip ederek ulaşabilirsiniz.

Ayarlar – Genel – Hakkında

Cihazın seri numarası bulunduktan sonra adres çubuğuna aşağıda yer alan adres girin ve çıkan kutucuğa seri numarasını girin. Bir alt kutucuğu da kodu girin ve Devam butonuna tıklayın

https://checkcoverage.apple.com/tr

Cihaz-Seri-Numarasi-Sorgulama

Cihazın orijinal olup olmadığını servis ve  destek kapsamındaysa karşınıza gelen ekranda göreceksiniz.


  • 4. Önemli Yöntem

Orijinal olmayan mobil cihazlar, tasarımdaki ufak detayların yanı sıra ekran kalitesi, kamera, pil ömrü ve tabi en önemlisi fiyatlarıyla kendilerini belli ederler.


Akıllı telefonların orijinal olup olmadıkları nasıl anlaşılır konusuna yönelik paylaşılan bilgi umarım yararlı olmuştur.

Ram’ in Akıllı Telefonlar Üzerindeki Etkisi Nedir?

Telefon Fabrika Ayarlarına Dönünce Rehber Silinir mi?

KILIC
KILIC
Internet, bilgisayar, yazılım, donanım ve mobil dünyaya dair aklınıza gelebilecek teknolojik gelişmeleri bulabileceğiniz konuları içinde barındırmakta. Teknoloji dünyasındaki haberleri, sistemle ilgili bilinmesi gerekenleri özgün anlatımlar ile sunmaktadır.
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.