Akıllı Telefonum Neden Yavaş Şarj Oluyor!

Akıllı Telefonum Neden Yavaş Şarj Oluyor!

Teknolojik anlamda büyük gelişim ve değişim gösteren akıllı telefonlar, artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası halini aldı. Artık günümüz teknolojisi ile beraber akıllı telefonlar çok hızlı şarj olmakta. Ancak bu süre normalden çok daha uzun sürüyor ve bataryada normalden daha kısa gidiyorsa bu durum bize bir sorun olduğunu göstermektedir.

Akıllı telefonların batarya ömürleri ve şarj süreleri mobil cihazlarla alakalı en çok şikayet alan konuların başında gelmekte. Standart bir telefonun şarjı (tabi kullanıma bağlı olarak değişebilir) bir gün gitmekte. Buna bağlı olarak akıllı telefonların her gün şarja takılması gerekmekte. 

Kullanıcılar, akıllı telefonlarında farklı sorunlarla karşılaşabiliyor. Bunlardan bir tanesi de; “Yavaş şarj olma” problemidir. Yavaş şarj olmasına neden olan faktörler nelerdir ve buna yönelik nasıl çözüm sağlanır? Eğer siz de “Telefonum çok yavaş şarj oluyor?” diyorsanız, aşağıda yer alan nedenler ve çözümleri için yapılması gerekenleri inceleyebilirsiniz.

Kullanılan Kablonun Kontrol Edilmesi

Şarj ettiğiniz kablo zaman içerisinde aşınma ve yırtılma olabileceğinden sıkıntı çıkarabilmektedir. Eğer telefonda yavaş şarj olma durumu varsa, öncelikli olarak kablo değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Tabi alacağınız şarj kablosunun orijinal olmasına dikkat edin (Orijinal şarj kablosu)

Orijinal Adaptör Kullanımı

Orijinal adaptör kullanmıyorsanız, ilerleyen süreçte şarj konusunda ciddi sıkıntılarla karşılaşabilirsiniz. Bu durum yavaş şarj etmenin yanı sıra bataryanın ömrüne de etki etmektedir (Orijinal adaptör kullanımı)

Akıllı Telefonun Şarj Soketinin Kontrol Edilmesi

Zaman içerisinde sürekli olarak tak-çıkar yapıldığından şarj soketlerinde yıpranma ya da kırılmalar olabilmektedir. Bu gibi durumlarda cihaz yavaş şarj edebilir. Şarj soketini kontrolü için teknik destek almanız gerekmektedir (Şarj soketinin teknik servis tarafından kontrolü)

Bataryadan Kaynaklı Arızalar

Uzun süre kullanılan bataryalarda yavaş şarj olma veya hiç şarj olmama durumları ile karşılaşılabilir. Bataryayı değiştirerek deneyebilirsiniz (Batarya değişimi)

Arka Planda Çalışmaya Devam Eden Uygulamalar

Telefon şarja takılı durumdayken sadece konuşmak değil, oyun oynanması ya da bazı uygulamaların çalıştırılması bir yandan enerji tüketimine neden oluyorsa, şarj süresi buna bağlı olarak uzayabilir. (Çalışan uygulamaları devre dışı bırakın)

Ram’ in Akıllı Telefonlar Üzerindeki Etkisi Nedir?

Akıllı Telefonların Orijinal Olup Olmadıkları Nasıl Anlaşılır?

KILIC
KILIC
Internet, bilgisayar, yazılım, donanım ve mobil dünyaya dair aklınıza gelebilecek teknolojik gelişmeleri bulabileceğiniz konuları içinde barındırmakta. Teknoloji dünyasındaki haberleri, sistemle ilgili bilinmesi gerekenleri özgün anlatımlar ile sunmaktadır.
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.