iOS 14′ te Paylaşım Sayfasından Kişi Önerilerini Kaldırma

iOS
10.10.2020
A+
A-
iOS 14′ te Paylaşım Sayfasından Kişi Önerilerini Kaldırma

Sayfayı Paylaş“, iPhone’ da herhangi bir şey paylaşılmak istendiğinde açılan menüdür. Örneğin bir görüntüyü paylaşmak için paylaş simgesine tıkladığınızda, uygulamalar ve bazı kişilerin yer aldığı bir menü görürsünüz. Bu menü üzerinden uygulamalarla ve hatta doğrudan kişilerle hızlı bir şeklide paylaşımda bulunabilirsiniz. Tabi kişilerin paylaşım sayfasında görünmesi her ne kadar kullanım açısından iyi olsa da, bazı kullanıcılar bu özelliği güzel bulmayabilir. Eğer sizde bu şekilde düşünüyor, iOS 14′ te Paylaşım Sayfasından kişi önerilerinin kaldırılması istiyorsanız bu işlemin hızlı yoluna aşağıdaki adımları uygulayarak ulaşabilirsiniz.

Paylaşım sayfasından “Belirli Kişi ya da Tüm Kişi” önerilerini kaldırabilirsiniz. Nasıl mı?

Paylaşım Sayfasından Kişi Önerileri Neden Kaldırılmalı?

Tabi ki, kısacası gizlilik için. Örneğin herhangi bir uygulamayı kullandığınızı ve bir şeyler paylaşmak istediğinizi düşünelim. Paylaş düğmesine tıkladığınızda kimsenin bilmesini istemediğiniz kişi “Sayfayı Paylaş” menüsünde bulunur. Malum yakınınızda oturan, insanların özel yaşamlarına girmeyi seven kişilerin bu bilgileri görmesini istemeyebilirsiniz.

Kişileri paylaşım sayfasından kaldırmak istemenizin başka bir nedeni de olabilir. Örneğin hassas bir içeriğin acele nedeniyle yanlış bir kişiye gönderilmesi.

Paylaşım Sayfasından Belirli Kişi Önerilerini Kaldırma

Paylaşım sayfasından belirli kişi önerilerini kaldırma işlemi aşağıdaki gibidir.

  • Öncelikli olarak paylaşmak istediğiniz bir şeyi açın (Örneğin Notlar uygulamasında bir yazı) seçin ve Paylaş düğmesine basın
iPhone-Sayfayi-Paylas-1
  • Şimdi kaldırmak istediğiniz kişiye basılı tutun ve “Daha Az Öner” düğmesine dokunun
iOS 14' te Paylaşım Sayfasından Kişi Önerilerini Kaldırma-2

Yapılan bu işlemin ardından bu kişi artık paylaşım sayfasında görünmeyecektir.

Paylaşım Sayfasından Tüm Kişi Önerilerini Kaldırma

Tüm kişi önerilerini iPhone ve iPad‘ te paylaşım sayfasından kaldırmak için Sistem Ayarlarını kullanacağız. Nasıl mı?

  • Öncelikli olarak Ayarlar (Settings) gidin ve “Siri ve Arama (Siri & Search)” seçeneğine dokunun
  • Burada “Siri Önerileri (Siri Suggestions)” başlığı altında yer alan “Paylaşırken Öneriler (Suggestions when Sharing)” pasif hale getirin
iOS 14' te Paylaşım Sayfasından Kişi Önerilerini Kaldırma-3

Yapılan bu işlemin ardından da artık tüm kişiler paylaşım sayfasında görünmeyecektir.

Merak ettiğiniz tüm konulara sitemizin arama alanını kullanarak ulaşabilirsiniz. “iOS 14′ te Paylaşım Sayfasından Kişi Önerilerini Kaldırma” konusuna yönelik paylaşılan bilgi umarım yararlı olmuştur.

iOS 14′ te Gelen Çağrıları Tam Ekran Olarak Etkinleştirme

AirPods’ ta Ses Artırma ve Azaltma

KILIC
KILIC
Internet, bilgisayar, yazılım, donanım ve mobil dünyaya dair aklınıza gelebilecek teknolojik gelişmeleri bulabileceğiniz konuları içinde barındırmakta. Teknoloji dünyasındaki haberleri, sistemle ilgili bilinmesi gerekenleri özgün anlatımlar ile sunmaktadır.
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.