iOS’ ta Uygulamaları Kapanmaya Zorlama Pil Ömrünü Nasıl Etkiliyor?

iPhone kullanımında başarılı olduğunuzu düşünelim. Sürekli olarak yanımızda bulundurduğumuz ve hayatımıza girdiğinden beri her ne kadar uygulama bazındaki işlevleri yerine getirse de, malum cihazlardaki genel problem ele alındığında “şarjın çabuk tükenmesi” ortaya çıkmakta. Peki pilden tasarruf elde edebilmek için uygulamaları, Uygulama Değiştirici’ yi kullanarak sürekli kapanmaya zorluyor ve bunun pil ömrünü olumlu yönde etkilediğine mi inanıyorsunuz?
iOS’ ta Uygulamaların Kapanmaya Zorlanması Pil Ömrüne Nasıl Etki Etmekte?
Uygulama Değiştirici kullanarak sürekli kapanmaya zorlanan uygulamaların pil ömrünü arttırdığı düşüncesi aslında iOS‘ ta doğru bilinen yanlışlardandır.
iOS işletim sistemine sahip cihazlarda, uygulamaların arka planda sonsuza kadar çalışmasına izin verilmiyor. Uygulamaların bazı istisnalar dışında on dakika da işlerini sonlandırmaları gerekiyor, sonrasında sistem tarafından dondurularak bellek üzerinde depolanıyorlar. Uygulamaların kapatılması herhangi bir şeyi ifade etmediği gibi kaldığı yerden hızlı açılma olasılığını da ortadan kaldırıyor. Bu durum ise bir sonraki açılışta daha fazla pil tüketimi anlamını taşıyor.
- Bir uygulama tepki vermediği, diğer bir değişle kilitlenmediği sürece kapanmaya zorlanmamalıdır
- Uygulamanın kapanmaya zorlanması, bilinenin aksine pil ömrünü daha da düşürmektedir
- Arkaplanda uygulamaların etkin bir şekilde çalışmasını sağlayan uygun araçlar, uygulama geliştiriciler tarafından zaten sağlanıyor
- Son olarak ekranda açık olamayan uygulamalar, pil ömrünü doğrudan etkilememektedir
iOS’ ta uygulamaları kapanmaya zorlama pil ömrünü nasıl etkiliyor sorusunun çözümüne yönelik paylaştığım bilgi umarım yararlı olmuştur.