İnternet Devri Otomobilde Başlıyor…

İnternet Devri Otomobilde Başlıyor…

Tüm dünyayı saran internet’ in bilgisayarlar da yirmi yıl önce devrim niteliğinde olarak başlaması, önümüzdeki süreçte ise Bosch tarafından internet otomobillerin aktif parça olması için hazırlıyor.

otomobilde-internet-bosch

Bosch konu ile alakalı üç stratejik hedef güdüyor: İnternet i sezgisel bir araba içi deneyim haline getirmek, otomobilleri internet e bağlayarak sürücü destek fonksiyonları yaratmak ve araçları trafik altyapısı ile aynı ağa bağlamak…

Teknolojik gelişmeler üzerinde yoğun bir şekilde çalışan Bosch, araç içinde sanal dünyayı fiziksel dünyaya bağlamayı planlıyor. Örneğin, ön camı arabanın ana ekran alanı haline getirerek araç hakkındaki tüm bilgilerin yanı sıra çevresi ile ilgili verileri de sürücünün görüş alanı içinde topluyor.

  • İnternet’ in, aracın bir parçası haline getirilmesi  Bosch mühendisleri de hem sezgisel hem de sofistike çözümler üzerinde çalışmakta. Bunlardan bahsedilecek olunursa, iPhone ve Android akıllı telefonları araca entegre edilmesi, telefon ekranının aracın ana ekranında gösterilmesini sağlayan ve  uygulama kullanımını çok daha kolay, güvenli ve rahat hale getiren MySpin sistemi. Bosch interneti cep telefonlarının yardımı olmaksızın da otomobilde kullandırıyor. Geleceğin Bosch hizmetleri elektrikli otomobil sürücülerini en yakın şarj alanına yönlendirerek istasyon arama derdinden kurtarırken, aynı zamanda sürücülerin en yakın park alanını rezerve etmesini sağlayarak buraya yönlendiriyor. Hatta Bosch, eHorizon sistemiyle, güç aktarım organlarını dahi internet e bağlıyor, mekatronik dünya ile dijital dünyayı bir araya getiriyor.

KILIC
KILIC
Internet, bilgisayar, yazılım, donanım ve mobil dünyaya dair aklınıza gelebilecek teknolojik gelişmeleri bulabileceğiniz konuları içinde barındırmakta. Teknoloji dünyasındaki haberleri, sistemle ilgili bilinmesi gerekenleri özgün anlatımlar ile sunmaktadır.
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.