Facebook, Yine İlginç Değişime İmza Attı

Facebook, Yine İlginç Değişime İmza Attı

Facebook, vefat eden kullanıcılarının hesaplarındaki gizlilik bilgilerini değiştirmeyeceğini açıkladı.

facebook-vefat-eden

Facebook, vefat eden kullanıcılar hesaplarındaki gizlilik bilgileri “Anıt Hesap” na dönüştürülüyordu. Bu “Anıt Hesap” ile gizlilik bilgileri sadece yakın arkadaşları tarafından kullanıcının resimleri ve paylaştığı arkadaşlarını göreceği şekilde tasarlanmıştı. Bu sayede vefat eden kişinin gizlilik bilgilerinin korunacağı ve aynı zamanda kullanıcı tarafından ayarlandığı için bu ayarın onun tercihi olduğu ve buna saygı duyulması için gizlilik ayarlarına dokunulmayacağı belirtilmişti.

Vefat eden kullanıcının yakınları, bu kullanıcının hesabında tam yetki sahip olmak isteyebiliyor, bunun nedeni olarak ruh hali bozuk iken paylaştığı anılarının ölümünden sonra görünür olmasını istemiyorlar. Facebook’ un yaptığı açıklama ise “Rahmetlinin tercihlerine saygı duyalım” şeklinde oldu.

KILIC
KILIC
Internet, bilgisayar, yazılım, donanım ve mobil dünyaya dair aklınıza gelebilecek teknolojik gelişmeleri bulabileceğiniz konuları içinde barındırmakta. Teknoloji dünyasındaki haberleri, sistemle ilgili bilinmesi gerekenleri özgün anlatımlar ile sunmaktadır.
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.