Şarjda Takılı Olan Telefonu Kullanmak Tehlikeli midir?

Teknolojik anlamda büyük gelişim gösteren akıllı telefonlar, artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası halini aldı. Hayatımıza girdiğinden beri her ne kadar istenilenleri yerine getirseler de, cihazlardaki problem genel olarak ele alındığında “şarjın çabuk tükenmesi” ortaya çıkmakta. Pil kullanım süresi konusunda geçerli notu alamayan akıllı telefonlar, adeta kullanıcılarını prizlere ve şarj aletlerine mahkum bırakıyor. Bu yüzden gün içerisinde çoğu zaman telefonumuzu şarja takılıyken kullanırız. Peki zararlarını biliyor muyuz?
Tabi ki de birçok kullanıcı zararlarını biliyor ve kullanıyor. Şimdi cep telefonu şarja takılıyken kullanmanın ne derece zararlı olduğunu inceleyeceğiz.
Şarja Takılı Olan Telefonu Kullanmanın Zararları
Şarja Takılı Telefonla Uygulamaların Çok Sık Kullanılması
Son zamanlarda büyük gelişim gösteren akıllı telefonlar, özellik olarakta insanların ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılar duruma geldi. Artık hayatımızın her alanında kullandığımız akıllı telefonların malum bir süre sonra şarjı bitmekte. Şarja takılı durumdayken telefonla fazla haşır neşir olmamız ve uygulamaları çok sık kullanmamız, ciddi anlamda başımızı sıkıntıya sokabilir. Nasıl mı?
Akıllı telefonların belirli periyotlarda ısınma evleri vardır. Isınmayla beraber telefonun içerisindeki devreler gevşemeye başlar. Bu sebepten telefon bazı özelliklerini kendi içerisinde devre dışı bırakır. Telefon şarja takılı durumdayken çok fazla elektrik akımı salgılar. Bu yüzdendir ki telefon içerisindeki yer alan metaryeller zamanla daha çok ısınmaktadır.
Şarja Takılı Olan Telefonla Konuşma Yapılması
Şarja takılı durumda olan telefonla konuşma yapılması ciddi anlamda zarar verebilir. “Şarja takılıyken konuşsam da ne olacak?” diyenler, kesinlikle hayatlarının hatasını yaparlar. Bırakın konuşmayı elinizde tutmak bile tehlikeli olabilmektedir. Çok ısınmadan dolayı bir anda alev alabilir yada elinizdeyken patlayabilir. Telefonun şarj soket yeri içten ısınıp, yavaşça yanmaya başlamaktır. İşte tam da bu sırada patlama meydana gelebilir.
Telefon şarja takılı durumdayken sadece konuşmak değil, oyun oynanması yada bazı uygulamaların çalıştırılması telefonun daha da fazla zarar görmesine de neden olabilmektedir. Olaya bu şekilde bakıldığında olabilecek durumlar karşısında kendinize zarar vermeyi düşünmüyorsanız, telefonu kesinlikle şarj durumundayken kullanmayın.