Windows Güncelleştirmeleri Yapılandırılamadı !

Sürücüleri güncel tutan ve kritik güncelleştirmeler için önemli olan Windows Update (Güncelleştirme)’ te karşılaşılan problem kullanıcıları sıkıntıya sokabiliyor. Windows 8 işletim sistemi üzerinde karşılaştığım hatayı ve bu hatanın çözülmesiyle ilgili yapılması gerekenleri paylaşmak istedim.
Öncelikli olarak Windows 8 işletim sistemi üzerinde kritik güncellemeleri gerçekleştirmek için Windows Update’ den “Güncelleştirmeleri denetle” dedikten sonra, güncelleştirmeler yüklenip sistem başlatıldıktan sonra “Windows güncelleştirmeleri yapılandırılamadı Değişiklikler geri alınıyor. Bilgisayarınızı kapatmayın.” böyle bir hatayla karşılaşırsınız, sistem yeniden başlasa dahi bu hatayı arka arkaya tekrarlayabilir. Can sıkıcı olan bu sorunla mutlaka karşılaşmış ve bu sorun üzerine sistemi tekrardan yükleme zahmetine girmiş olanlarımız vardır.
Sorun ile karşılaşmama adına yapılacak olan işlemden kısaca bahsetmek istiyorum. Öncelikle mouse’ u ekranın sağ üst köşesine götürün, “Ara” seçeneğine tıklayın. Buraya “Sorun Giderme” yazın veya “Denetim Masası > Tüm Denetim Masası Öğeleri > Sorun Giderme” bu kısımdan da “Sorun giderme” penceresi açılacaktır. Gelen pencerede “Sistem ve Güvenlik” başlığı altında “Windows Update ile ilgili sorunları düzelt” seçeneğine tıklıyoruz. Karşımıza bir pencere gelecek, buradan “İleri” dedikten sonra varsa eğer sorunlar burada algılanıyor.
Aşağıdaki şekilde görüldüğü üzere karşımıza gelen pencerede bulunan sorunlar altında “Windows Update bileşenlerinin onarılması gerekiyor ” ve karşısında sorunun düzeltildiğini görmektesiniz. Buradan “Kapat” diyerek çıkıyoruz. Artık bu ufak ayrıntıdan sonra Windows Update’ den “Güncelleştirmeleri denetle” deyip, böyle bir sorunla karşılaşmadan güncelleştirmeleri rahatlıkla yükleyebilirsiniz.
Karşılaştığım bu sorun hakkında ileri de benim gibi karşılaşacak arkadaşlar için umarım bu paylaşım yol gösterici olur.
Sağol Kardeşim
Verdiğiniz bilgi için teşekkürler, elinize sağlık.
ben de bu sorunla karşılastım ve 2 gundur windowsa gıremıyorum. şu an ubuntudan gırebılıyorum pc ye ancak. bu sorunu yaşayanlara tavsiyeniz nedir ?
Merhaba Kadir bey,
Bilgisayarı birkaç defa yeniden başlatmayı deneyin, bu sayede sistem açılabiliyor. Sistem açıldıktan sonra bahsetmiş olduğum hatanın çözülmesiyle ilgili yapılması gerekenleri yaptıktan sonra sorun düzelmiş olacak. Bu sorun benimde başıma geldiği için aynı anlatığım şekilde sorunu çözdüm. Umarım yol gösterici olur.
güncellestir ve kapat ı tıkladım o arada ne olduysa sabah kalktım guncellestırme yapılandırılamadı degişiklikler geri alınıyor dıyor fakat saatlerdir bu şekilde.asus x55c model laptopım. f9 da yaptım fakat neye tıklarsam tıklayım aynı ekranla karsı karsıyayım.lutfen yardım edin :((
Meryem hanım, öncelikli olarak bilgisayarınızı birkaç defa yeniden başlatmayı deneyin, bu şekilde sistem açılabilmekte. Sistemin açılmasının ardından sorunun çözüm yolu hakkında bahsetmiş olduğum yazıdaki yapılması gerekenleri yaptığınızda sisteminiz sorunsuz çalışacaktır. Şuan için önemli olan sistemin başlaması tabi. Aynı sorunla bende karşılaştığım için bu bahsettiğim çözüm yolu sayesinde sorunu çözdüm. Umarım bu bilgi işinize yarar.
verdiğiniz bu bilgi sayesinde sisteme format atmaktan kurtuldum.
çok saolun bundan kurtulmak için güncelleştirmşeri hiçbir zaman denetleme yi seçmiştim artık otomatik yükleyebiliyorum
Merhaba ben windows 7 ultimate kull anıyorum bilgisayarim baslat menüsu gelmiyor ekran takılı kaliyor aç kapa yaptım yine ayni ekran geliyor yardimci olursanız sevinirim
Merhaba ayni sorunla bende karsilastim . bir iki defa yediden baslattim bilgisayari ama hep ayni ekran geliyor ne yapabilirim ?
Windows 7 işletim sistemi üzerinde ise;
“Denetim Masası” penceresinden “Sistem ve Güvenlik” bölümündeki “Sorunları bul ve düzelt” yazısına tıklayın.
Gelen yeni sayfada yine Sistem ve Güvenlik bölümündeki Windows Update ile ilgili sorunları düzelt yazısına tıklayın ve açılan pencereden yönergelerin izlenmesi sonucunda çözümü sağlayabilirsiniz.
Tam da ihtiyacım olan açıklama 🙂
abicim dediğin herşeyi okudum ama bi türlü güncelleme ekranından çıkamadım kaç kez yeniden başlattığımı hatırlamıyorum bi yardımcı olursan sevinirim teşekkür ederim iyi günler.
Teşekkürler bilgisayarı sıfırlamaktan bıkmıştım güncelleştirmeler rahat rahat iniyor ALLAH razı olsun
dediklerini yaptım güzelde oldu ancak güncellestirmeler karsıdan yükleniyor kısmında sorun cıktı 10 saattir %99da kaldı ve hala bekliyorum yaklasık 1gb güncelleme var.güncellemeyi durdurma gibi bi secenek var ama baska bi secenek varsa bilmek isterim onu yapmak istemiyorum pek bi anlamı kalmaz cünkü ilk yaptıklarımın
Abim dedigin gibi bi kac acilip kapanmadan sonra bilgisayar acildi fakat update sorun bulmadi ama hata veriyor update kapadim baska yolu yokmudur
Bilgisayari acabilsem dedikleeinizi yapicam ama acilmiyor surekli ayni hata
hep tekrar başlat yaptım ama halen daha aynı sorunu yasıyorum ne yapmalıyım acil yardım edin lütfen bilgisayarıma kavuşmak istiyorum artık acil yardımlarınızı bekliyorum 🙁 🙁 🙁 🙁
Bu sorunla 2 farklı notebook üzerinde karşılaştım, notebook pilini çıkartarak birde deneyin, daha sonra yukarıda bahsettiğim işlemleri gerçekleştirdiğinizde sorun düzelecektir.
Benim bilgisayarım açılmıyor oyüzden yeniden başlatamıyorum
Allah razı olsun kardeşim.Çok teşekkür ederim böyle güzel bir paylaşımda bulunduğun için
Olmuyorrr :((
Eline sağlık çok teşekkürler.
bilgisayar açılmıyorki kardeşim nasıl yapalım dediklerinizi
krdeşim dediğini yaptım bende 2 tane sorun buldu düzeltildi diyor kapatıyorum tekrar aynısı oluyor bişe değişmiyor yani bi yardımcı olurmusun ya çözemedim bi türlü
Ya full mavi ekran var windows güncelleştirme yapılandırılıor dio bişe yapın yardım edin
pc win 10 yaptım geri dödüm win8 e sonra güncelleme yükledim bu sorun çıkardı format attım pc açıldı yine yükledim yine aynısını yaptı bir türlü yükleyemedim hep böyle yapıyor bu öneriniz bu sorunu çözermi???
Merhaba Erkan bey, bu bilgi işinize yarayacaktır.
tek sebep olan güncelleme KB2920189 hata sebebi bu
merhabalar ben windows 7 kullanıyorum ve aynı hatayı alıyorum ancak sizin yönteminizi uyguladığımda bir sonuç alamıyorum. çevrimiçi sorunlar aranıyorda kalıyor ve bir ilerleme olmuyor. ne önerirsiniz?
BENDE MASA ÜSTÜ GELMEDEN DİREK OLUYOR
Bende de şu an ayni problem var dün akşam saatlerinde format attım geceye doğru bilsigasay win8 olarak açıldı win8.1 e döndürmek için güncelleme yapmak gerekiyormuş sabaha kadar güncelleme yaptı öğlen suları Windows güncellemeleri yapılandırılamadi değişiklikler geri alınıyor mavi ekranda kaldı hiçbir işlem yapılamıyor ne yapamam gerek
merhaba bilgi sayarınızın bataryasını çıkarıp takın ve ve bir kaç kez açmayı deneyin mutlaka sıstem acıcaktır iyi gunler
merhabalar vermiş oldugunuz bilgileri daha önceden yaptım fakat tekrar guncelleme yapıcagı zaman aynı proglem ler yaşanıyor pc tam anlamıyla onarmıyor windows update birleşenleri onarıld dyor fakat kapanıp acılınca tekrar onarılması gerekiyor