WhatsApp’ ta Bireysel veya Grup Sohbetlerinin Dışarı Aktarımı

A+
A-
WhatsApp’ ta Bireysel veya Grup Sohbetlerinin Dışarı Aktarımı

Akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle SMS‘ lerin yerini alan ve her geçen gün yenilenerek kullanıcılarına yepyeni özellikler sunan popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ da sohbeti dışarı aktar özelliğini kullanarak, bireysel veya grup sohbetlerinizi kaydedebilir ya da istenilen bir ortamda paylaşabilirsiniz. Nasıl mı?

Örneğin yaptığınız bir sohbet yazışmasını mail ortamında paylaşmanız gerekiyor. WhatsApp’ da sohbeti dışarı aktararak, e-mail ortamında istediğiniz kişilerle rahatlıkla paylaşabilirsiniz. Yapılan görüşmelerin kanıtlanması için oldukça kullanışlı bir özellik olduğunu söyleyebilirim.

WhatsApp Sohbetlerini Dışarı Nasıl Aktarırım?

WhatsApp’ da görüşmelerin yedeklenmesi ve paylaşılması için sohbeti aktar özelliği kullanılmaktadır. Sohbeti dışarı aktarmak için;

  • Öncelikli olarak WhatsApp uygulamasını açın ve üst tarafta yer alan üç noktalı simgeye dokunun
  • Açılan ekrandan Ayarlar ve ardından Sohbetler‘ e dokunun
  • Sohbet geçmişi‘ ne ve daha sonra Sohbeti aktar seçimine dokunun
whatsapp-ta-bireysel-veya-grup-sohbetlerinin-disari-aktarimi-1
  • Gelen sohbet penceresinde hangi sohbet görüşmesinin dışarı aktarılması isteniyorsa, o kişinin üzerine dokunun
  • MEDYASIZ” ya da “MEDYAYI DAHİL ET” şeklinde bir uyarı penceresi ile karşılaşacaksınız. Burada bilmeniz de fayda var. Medya’ yı dahil ederek sohbeti dışarı aktarmak isterseniz, boyut artacaktır.

Bu seçimlerden birini seçtikten sonra sohbet yedeğini gelen paylaşım ekranından mail seçilerek, istenilen kişiye paylaşabilirsiniz.

.txt uzantılı olan bu maili herhangi bir metin editörü ile açarak, yapılan görüşmenin detaylarını görebilirsiniz. Sohbeti dışa aktarma özelliğini aynı zamanda yedekleme için de kullanabilirsiniz.

Merak ettiğiniz tüm konulara sitemizin arama alanını kullanarak ulaşabilirsiniz. “WhatsApp’ ta Bireysel veya Grup Sohbetlerinin Dışarı Aktarımı” konusuna yönelik paylaşılan bilgi umarım yararlı olmuştur.

Bu İçerikler de Size Faydalı Olabilir!

“WhatsApp’ da Sohbet Konuşmalarını Sabitleme Ne İşe Yarar?” haberini okumak için buraya tıklayın

“Rehberdeki Kişinin İletişim Bilgileri WhatsApp Üzerinden Nasıl Gönderilir?” haberini okumak için buraya tıklayın

Bu yazı ilginizi çektiyse ve paylaşmak isterseniz yazının sonundaki sosyal medya paylaşım butonlarını kullanabilirsiniz.

KILIC
KILIC
Internet, bilgisayar, yazılım, donanım ve mobil dünyaya dair aklınıza gelebilecek teknolojik gelişmeleri bulabileceğiniz konuları içinde barındırmakta. Teknoloji dünyasındaki haberleri, sistemle ilgili bilinmesi gerekenleri özgün anlatımlar ile sunmaktadır.
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Ensar Öztürk dedi ki:

    Çok çok iyi bir site ve çok bilgilendirici açıklamalar mevcut.

    1. KILIC dedi ki:

      teşekkür ederim